Monday, 9 June 2014

Unplanning Reunion



Selamat malam ,

Harini baru berkesempatan nak buka latop sebab semalam dengan siang tadi agak busy uruskan hal yang penting jugak . Almaklumlah , nak masuk sem baru so kena bayar yuran bagai . Ni baru free dan baru menyempat nak online . hehehe . Aku nak cerita pasal semalam keluar dengan geng-geng aku . Kononnya reunion gitu sebab sekian lama tak berjumpakan , busy benau kawan-kawan aku . hihhi . Tapi ni reunion yang plan last minute , sorang ajak keluar pastu yang free semua nak ikut . hihi , Sebab tu tajuk dia unplanning reunion . heee

Dalam pukul 2lebih macam tu kitaorang keluar pergi Mahkota Parade(Mp) dengan Dataran Pahlawan(Dp) . Dekat melaka ni tempat yang fames untuk shoppingg dekat situlah , kalau orang datang melancong pun datang situ je . Semalam jem dekat area bandar melaka sebab orang datang bercutikan . huhu . Sampai je Mp terus masuk dalam carik kawan kitaorang yang dah sampai dulu , Aien . Then jalan-jalan dalam Mp dan kebetulan aku pun nak carik barang , ada je barang aku nak carik sebab nak masuk sem baru ada sikit-sikit nak kena beli . hihihi 

Ni sangat-sangat jalan sebab masing-masing tengah sengkek sebab cuti sem , hehe , jalan cuci mata je dekat Mp . Then jalan dekat Dp pulak sebab aku nak carik seluar tracksuit , Pastu jalan dekat situ then bergambar pulak dekat luar Dp , kalau dah kaki pose tu setiap tempat nak bergambar . hehehe . Gila-gila je kawan aku semua ni tapi seronok !  hihi . Walapun yang dapat join 5orang je tu pun dah bising dengan suara masing-masing . Yang lagi 4orang busy dengan hal masing-masing sebab tu tak dapat join . huhuhu , Then pergi Mp balik sebab solat semua tu , dan lepas solat magrib kitaorang plan nak pergi Jonker Walk je bila majoriti taknak main bowling . hehe

Adalah jalan hampir satu jam dekat Jonker walk , sebab diaorang sibuk beli casing phone . hehe , yang tak beli tu layan jelah diaorang pilih . Tapi waktu kitaorang pergi tu tak ramai sangat orang kira tak pack sangatlah dengan orang ramai . Dia 10malam ke atas confirm ramai sangat orang , opcoz sangat panas . Yang tak berapa ramai orang pun dah panas disebabkan faktor cuaca sekarang . hehe , Dekat jonker walk tu memang area orang cina je so yang menjual barang pun orang cina je . Jonker walk ni ala-ala uptown la . Barang dia ada yang murah-murah lah dan best kalau nak cuci mata . hehe . Makanan pun ada jual tapi antara yakin atau tak je sebab yang jual cina so paham-paham jela . Kalau jalan dekat situ kena hati-hati kalau pakai handbag sebab takut orang curi ke tanpa kita perasan . hehe

Lepas kaki masing-masing dah sakit berjalan dekat situ , kitaorang pun balik . Letih yang amat sebab jalan non-stop dekat Mp , Dp denga Jonker Walk . Tapi rasa sangat seronok sebab dapat luangkan masa dengan kawan-kawan . Harap sangat nanti dapat kumpul semua sekali dengan diaorang ni . Persahabatan sejak form1 sehingga sekarang berharap akan berkekalan hingga ke jannah . Antara gambar yang diambil untuk dijadikan kenangan  ♥


 ♥ Gambar Di Mp & Dp ♥






 ♥Gambar Di Jonker Walk ♥







Lots of love ,
si gigi besi
xoxox

No comments: