Saturday, 7 June 2014

Shoppinggg

Selamat Malam .


Sementara download cerita Kusinero Cinta ni , kita update belog okeyy ! hihihi , Sebenarnya semalam aku pergi membeli-belah barang sikit sebab nak masuk belajar balik so nak carik barang apa yang patut . Almaklum lah , duit pinjaman dah dapat tapak tangan kanan ni pun bukan main gatal suruh aku habiskan duit . huhuhu , tapi masih kena jimat sebab masuk sem baru pun belum elak dekat poli nanti makan roti je hari-hari . hahaha :p Semalam , aku dengan hakak aku pergi Dataran Pahlawan je . Lagi pun dah lama tak sampai sana so pergi sana je . Banyak kedai baru buka jugak macam Cotton On , H&M dan banyak lagilah .

Tapi aku beli barang dekat Cotton On je sebab situ murah-murah jugak barang dia . Barang yang aku carik tu hanyalah sepasang kasut untuk bawa pergi kelas , kononnya biar ada dua pasang kasut . Senanglah kalau ada pape hal kan , ada satu backup . Setakat ni kasut yang ada kasut crocs dan alhamdulillah masih bertahan . Mahu tak tahan harga dia pun boleh buat juling mata , tapi aku akan kasut tu akan bertahan sampai habis diploma tapi sampai seterusnya pun tak apa . Baru rasa berbaloi beli kasut tu dengan harga dia tu . hihihih .

Tapi semalam aku beli bukan kasut flat shoes pun tapi kasut lain tapi yangg best corak tembikai tau . hahaha , saja je beli kasut macam tu sebab nanti senang nak lari . hahaha , kononnyelaaa :p
Pastu bawak pergi jalan-jalan pun okey , alaa senang cerita bila aku nak pakai aku bantai jee . hihihi
Lepas tu siap beli bag kain tapi corak tembikai jugak . Kasut tembikai beg pun nak tembikai . Hahahaha . Saja nak beli beg kain lain sebab yang lama dah lunyai dah beg kain tu . Yang lama pun beli dekat Cotton On jugak . Lagi pun senang kalau nak pergi mana-mana boleh pakai , bawak pergi kelas pun boleh jugak beg tu . Aku ni kadang-kadang malas nak pakai handbag , so beg kain tu senang dan simple . hihi

Kasut & beg tembikai , hihih ;p

Lepas beli kasut dengan beg ni , kitaorang pun pergi la jalan-jalan tengok baju . Sambil jalan tu sambil teringat dekat tutu skirt yang aku nampak masa mula-mula masuk Dataran Pahlawan . Nampak kedai tu jual tutu skirt , kakak aku kata cantik tapi mahal sikit berbanding dekat online . Tapi rasa berkenan dekat skirt tu tapi disebabkan misi utama carik kasut so skirt tu abaikan dulu . Sebelum nak balik tu sempat duduk kejap sebab nak fikir beli ke tidak skirt tu . Siap suruh akak aku survey tutu skirt yang dekat online , haha . Tapi dia kata lebih kurang je walaupun nampak murah tapi belum masuk postage . Last-last beli jugak sebab takut nanti teringat-ingat skirt tu . hahaha .

Tapi dekat kedai tu tak banyak pilihan warna untuk tutu skirt yang ada pun warna pink soft , coklat cair , grey dengan hitam . Tapi aku beli warna grey walaupun warna pink soft tu nampak cantik . Sebab tak ada baju lagi , so kena fikir warna apa yang cantik untuk baju nanti dan warna pink aku ada banyak so saja pilih warna lain pulak . Kononnya skirt tu nak pakai untuk raya nanti so beli sikit-sikit nanti senang , hehehe . Tapi yang tukang bagi nasihat akak aku , hahaha , kalau aku macam kureng sikit nak bagi pendapat sebab bukan yang pandai bergaya sangat . hahaha . Lepas dah beli tutu skirt tu , kitaorang pun balikkk .

Dengan Amar geram je dengan dia ni , hihi

maafle gambar tak rotate pulak , hihi
tutu skirt :)








Lots of love ,
si gigi besi
xoxoxo

2 comments:

i lufcokelat said...

Shopping sakan seyh..haha

Si Gigi Besi said...

kdg2 , hahah